Rebekka Nøkling – Coach/mental trener

Rebekka Nøkling: Grunnleggeren av Livslyst & Motivasjon AS – som eier Livslyst & Motivasjon Senteret og mPOWER Akademiet som ble stiftet i 2018 – med et mål om å ta et aktivt sosialt ansvar og få flere til å bli “kronisk friske” i samfunnet vårt. Rebekka jobber daglig som coach, mental trener og parterapeut i sin privatpraksis på Majorstuen i Oslo. I tillegg har Rebekka en spisskompetanse innen lederutvikling og hun hjelper bedrifter til å øke sitt endringspotensiale og skape en vinnerkultur som gir gode resultater og færre sykmeldinger. Tusenvis av: ledere, mellomledere og ansatte har fått mer empowerment, en positiv selvutvikling og vekst på arbeidsarenaen ved å bruke LIVSLYST & EMPOWERMENT METODEN. Rebekka er med i et internasjonalt fagmiljø og i lederprogrammet ved Harvard University innen fagfeltet Lifestyle Medicine. Hun har en unik og sammensatt fagkompetanse innen medisinsk genforskning, biokjemi, ernæring, endokrinologi (læren om hormoner), molekylærbiologi, psykologi, hjernetrim og prosjektledelse. Rebekka er en profilert foredragsholder og fagekspert innen Lifestyle Medicine (sertifisert fra Harvsrd Medical School). I tillegg er hun en allsidig helsejournalist og inspirerende sakprosaforfatter – som er kjent for sin historiefortelling innen forskningsformidling – både nasjonalt og internasjonalt.  Rebekka er også styremedlem i Studieforbundet næring og samfunn som ligger direkte under Kunnskapsdepartementet og Ambassadør i MediYoga Förbundet Sverige – for å bidra aktivt med sin brede faglige kompetanse.

Rebekka er en profilert foredragsholder og fagekspert innen Life Style Medicine (sertifisert fra Harvard Medical School). I tillegg er hun en ettertraktet medisinsk hormonyogalærer.

Rebekka har en bred og lang ledererfaring fra næringslivet innenfor internasjonal “Life Science”, i helsesektoren og ved Universitetet i Oslo de siste 25 årene. I tillegg til å holde foredrag for bedrifter, organisasjoner, private grupper og pasientforeninger – så holder hun også foredrag for toppidrettsutøvere, medisinstudenter og helsepersonell. Mange kjenner henne også som ekspert i Destinasjon Glede prosjektet, til venninnen Björg Thorhallsdottir som både er samarbeidspartner og Empowerment Akademiet sin ambassadør. Kombinasjonen av Rebekkas brede fagkompetanse og unike livs- og arbeidserfaring gjør at hun kontinuerlig underviser, samt holder kurs og foredrag for alle som ønsker en positiv selvutvikling og mer empowerment.

Våre engasjerte mPOWER-ambassadører: Björg Thorhallsdottir og Assad Siddique – bidrar sammen med ledelsen i Empowerment Akademiet med å ta et aktivt sosialt ansvar – ved å fronte vårt viktige budskap ut i samfunnet.

Rebekka er også rektor og  kurs- og utdanningsansvarlig ved Empowerment Akademiet – som tar et aktivt sosialt ansvar – ved å gi studenter og mennesker i ulike yrkesgrupper en spesialkompetanse innen stressmestring, empowerment, positiv selvutvikling, mental trening og endringsprosesser – som kan kombineres med ulike fagområder. Alle våre studieplaner og kurs er godkjent i Studieforbundet for næring og samfunn. Studieforbundet har til formål å fremme arbeidet med folkeopplysning og voksnes læring, og i samarbeid med medlemsorganisasjonene arbeide for et godt opplæringstilbud og høy studieaktivitet i hele landet. Studieforbundet næring og samfunn er ett av fire studieforbund som er direkte tilknyttet Kunnskapsdepartementet.

HR-Balansen er et samarbeid mellom diabetesekspert Hege B. Hasler og Rebekka Nøkling – særlig kjent for podcasten Blodsukkerbalansen, helseserier og kurs.

Rebekka er en erfaren podcastprogramleder og en profilert foredragsholder, historieforteller og inspirerende forskningsformidler som har holdt foredrag for tusenvis av mennesker rundt om i Norge, Sverige, Italia, Tyskland og USA. Hun er også forfatter og helseserie-journalist og bl.a. kjent fra flere helseserier i Tara – Norges største kvinnemagasin, Khrono (Høgskolen i Oslo og Akershus), Personskadeforbundet (fast spaltist) og i LivslystMagasinet. Tidligere har hun vært redaktør for helse- og livsstilsbøkene: Livslyst (og medforfatter med Anbjørg Sætre Håtun, LivslystPortalen), Fruktbar kunnskap for mannens edlere deler (Professor Rune Blomhoff, Kreftklinikksjef Sigbjørn Smeland og Kristin S. Grønli, Birkeland Publications), Hjelp jeg har fått høyt blodtrykk – hva nå? (Professor Rune Blomhoff, lege Per Ole Iversen og Nils Petter Thuesen, Birkeland Publications).

I tillegg startet Rebekka HR-Balansen (tidligere Blodsukkerbalansen) sammen med Hege B. Hasler – hvor de produserer podcaster, artikler, helseserier, bøker og kurs for å nå og gi flere: matnyttige tips for å få en bedre blodsukkerbalanse, faglig innsikt, påfyll, ny energi, motivasjon, inspirasjon og konkrete råd for å få en bedre hverdag – ved å gjenvinne livsbalansen! I tillegg er de innholdsleverandører til mPOWER akademiet sine utdannelser som kombinerer fagkunnskap og mestringsverktøy innen ernæring, diabetes, mental trening og stressmestring.

Rebekka brenner for å hjelpe mennesker som ønsker en personlig vekst som skaper positive endringer – og en hverdag med mindre stress og mer livslyst. Dette gjør hun ved å dele sine stressmestringsverktøy og sin kunnskapserfaring og unike kompetanse gjennom sine: foredrag, kurs, online-kurs, workshops, og medisinske hormonyogakurs – og andre kurs fra vår brede LIVSLYST & MOTIVASJON-kursportefølje. Videre er Rebekka opptatt av å samarbeide tverrfaglig for å hjelpe og “se hele mennesket”. Dette gjenspeiles i hennes samarbeidspartnere, podcasteserier i Nettavisen og i LivslystStudio, artikler i LivslystMagasinet og ellers i media 

“John John & Rebekka” er helsepodcastserien Rebekka Nøkling har sammen med sin podcastmakker John John Bruseth i Nettavisen, og som har tusenvis av lyttere i hele Skandinavia.

Det at Rebekka fikk brystkreft i ung alder gjorde at hun måtte lære seg å mestre motgang og bli en «overlever med senskader». Resultatet ble at hun utviklet sine personlige livsmestringsverktøy og en egen coachingmetode som er basert på hennes livserfaring, banebrytende forskning i grensesnittet mellom: genforskning, endokrinologi, hjerneforskning og psykologi og som viser hvordan kropp og sinn henger sammen, samt samarbeidet hun har med faren og Magister i psykologi, Olav Nøkling, som ledet psykologiundervisningen på Norges Idrettshøyskole i flere tiår.

FOR DIREKTE TIMEBESTILLING OG PRIS FOR COACHING MED REBEKKA PÅ LIVSLYST & MOTIVASJON SENTERET

Rebekka fant raskt ut at hennes mestringsverktøy også kunne være verdifulle i jobbsammenheng. Særlig når man skal lede andre, eller samarbeide – og hvor målet er å løfte hverandre og unngå relasjonsstress og sykmeldinger. Hennes verktøy er svært konkrete og kan brukes med en gang. De reduserer stress umiddelbart, gir deg økt empowerment, skaper tillit og skaper ny og positiv energi – som smitter over på omgivelsene – på jobben, men også privat.

BESTILL ET LIVSLYST & MOTIVASJONS FOREDRAG MED REBEKKA NØKLING

Rebekka Nøkling med blant annet fotballspillerne John Arne Riise og John Carew fra det norske landslaget.

Rebekkas klienter er i alderen fra 6-96 år og inkluderer bl.a. toppidrettsutøvere, helsepersonell, næringslivsledere, folk som lider av angst, kvinner som sliter med hormonubalanser, kreftpasienter, kroniske smertepasienter, ME-pasienter og unge og voksne som lider av ulike spiseforstyrrelser. Mange tar også kontakt med Rebekka for å lære seg å forebygge stress, enten fordi de er pårørende, har stressende jobber, er ledere/arbeidsgivere som skal gjennomføre viktige endringsprosesser, eller fordi de må prestere i idretten eller på andre arenaer – og hvor det å bruke mental trening er en naturlig og viktig del av prosessen for å nå sine mål.

Rebekka er Cand. Scient med en bred medisinsk genforskningsbakgrunn. I 1993 ble Rebekka utvalgt til å representere Skandinavias universiteter og ble dermed Nobelprisvinner Georg Smith (2018) sin student i Paris – hvor hun ble opplært i “Phage display av peptider og antistoffer metoden”. Etter sin mastergrad i gen- og bioteknologi (1995), jobbet hun videre som Dr. stipendiat innen helse og medisin ved Universitetet i Oslo, ved Bioteknologisenteret i Oslo (Forskningsparken) fra 1996-2000. I 2000 ble hun headhuntet til GenoVision og videre til Qiagen, som Global Manager for selskapenes genroboter. Siden 1995 gikk hun også i lære hos sin far og Magister i psykologi, Olav Nøkling, som bl.a. ledet psykologiundervisningen på Norges Idrettshøyskole i flere tiår, ved siden av sin privatpraksis for profilerte ledere. Rebekka har også vært fagansvarlig og undervist medisinstudenter på Bjørknes Høyskole i kjemi, biokjemi, genetikk og molekylærbiologi i flere år. Tidligere har hun også undervist på BI og Norges Markedshøyskole.

Rebekka har tilleggsutdanning innenfor: Psykologi og juss fra UiO, ernæring fra Harvard University, Lov- og bransjekunnskap fra Legemiddelindustriforeningen, terapeutisk og medisinsk yoga/meditasjon fra MediYoga Instituttet i Sverige og hormonyoga i Brasil, samt prosjektledelse fra Metier og journalistikk fra Høyskolen i Oslo (nå OsloMET).

Senterleder Rebekka Nøkling med Solveig og Bjørn Rune Gjelsten på et av arrangementene på Radiumhospitalet.
Foto: Nettavisen

Rebekka har de siste 25 årene hatt flere lederstillinger innenfor områdene «Life Science» i inn- og utland, og bl.a. vært helseforlagssjef og redaktør ved Universitetet i Oslo (UiO) i Birkeland Publications, prosjektleder i Bio-Medisinsk Innovasjon AS og vært direktør i Aberia Healthcare. Rebekka har også tidligere vært driftsleder- og senterkoordinator for Vardesenteret (et senter for kreftrammede og pårørende på Radiumhospitalet).

Rebekka Nøkling sammen med Kong Harald, Anne Lise Ryel og Kreftklinikkleder Sigbjørn Smeland på åpningen av Vardesenteret – et senter for kreftrammede og pårørende på Radiumhospitalet.

Hennes brede fagkompetanse, unike kunnskapserfaring og formidlingsevne har gjort at Livslyst & Motivasjon AS har spesialisert seg på å utvikle enkle, men kvalitetssikrede livsmestringsverktøy som kan brukes umiddelbart – og som Rebekka formidler gjennom sin lystbetonte historiefortelling, men som likevel er faglig forankret.

Professor Fahri Saatcioglu og Rebekka Nøkling er gode venner og har samarbeidet i mange prosjekter og holdt flere foredrag og kurs sammen de siste 25 årene.

Et stort faglig internasjonalt nettverk. Gjennom Rebekkas ledererfaring innen Life Science, som spenner seg fra å være Global produktsjef for medisinske genroboter i internasjonale selskaper (GenoVision og Qiagen), til å formidle forskningen ut til allmennheten gjennom bøker og TV-serier, til å starte opp innovative bio- og genteknologiske selskaper (på oppdrag av Helse-Norge sine offentlige kommersialiseringsenheter), så har hun en god oversikt over hva som rører seg i “forskningen som kan hjelpe deg”. Gjennom sitt mangeårige internasjonale arbeid og personlige nettverk av professorer, Nobelprisvinnere og toppforskere fra hele verden, samt tilknytting til Harvard Medical School fagmiljøet, så har hun og selskapet derfor en kontinuerlig tilgang til nye forskningsresultater som foredles til nye verktøy innen de 6 pilarene innen Lifestyle Medicine (ref. Harvard Medical School): 1) trening, 2) søvn, 3) ernæring, 4) stressmestring, 5) positiv sosial tilknytning og 6) unngåelse av risikofylte stoffer. Dette har resultert i en bred LIVSLYST& MOTIVASJON-produktportefølje – som nettopp tilbys til det private markedet og det offentlige helsevesenet, samt Empowerment Akademiet.

Rebekka Nøkling er en profilert foredragsholder og fagekspert innen Lifestyle Medicine (sertifisert fra Harvard Medical School). Hun er også en ettertraktet medisinsk hormonyogalærer – som samarbeider med verdenskjente pionerer innen terapeutisk hormonyoga: Dinah Rodrigues og medisinsk yoga: Göran Boll (grunnleggeren av MediYoga), samt fagmiljøene som forsker på yoga. I tillegg utdanner hun yogalærere innen disse fagfeltene.

Rebekka er også en internasjonalt sertifisert medisinsk og terapeutisk hormonyogalærer. Hun underviser og utdanner yogalærere innen dette fagfeltet – som et av utdanningstilbudene ved Empowerment Akademiet. Rebekka er både sertifisert og diplomert MediYoga-instruktør og Dinah Rodrigues-hormonyogainstruktør med spesialfordypning innen: stress og utbrenthet, kreft, diabetes, hormoner, kvinnelige hormoner og depresjoner.

Den verdenskjente hormonyogalæreren Dinah Rodriugues og Rebekka Nøkling har et nært samarbeid om å bringe ut hormonyogaen til flere, utdanne nye hormonyogalærere og skape flere forskningsprosjekter.

Rebekka holder gjevnlig forskningsforedrag og workshops om yoga, meditasjon og yoganidra både i Norge og i Sverige, slik som:

1) Karolinska Universitet og MediYoga-Instituttene sammen med grunnleggeren av MediYoga, Göran Boll og Pär Krutzén.

2) I tillegg har hun flere ganger undervist på MediYoga-instruktør- og terapeut utdanningen i Norge og i Sverige. 

3) Rebekka ble i 2021 utnevnt som Ambassadör i MediYoga Förbundet Sverige og bygger en bro mellom fagfeltene i Norge og Sverige.

SISTE NYTT! Kutt kostnadene når din bedrift eller organisasjon skal bestille foredrag: Rebekka samarbeidet tidligere med Norges største foredragsformidlingsbyrå Atheneas i 12 år, men valgte i 2023 å hoppe over fordyrende ledd for oppdragsgiverne som ønsker hennes foredrag. Derfor kan du nå enkelt bestille våre Livslyst & Motivasjon og Empowerment & Livslyst foredrag ved å sende oss en e-post: post@livslystogmotivasjon.no eller ring/sms til Rebekka direket: +47 90071428, så vil vi hjelpe deg til å skreddersy et foredrag, et kurs, en workshop eller en kombinasjon av disse.

BESTILL ET LIVSLYST & MOTIVASJONS FOREDRAG MED REBEKKA NØKLING

FOR DIREKTE TIMEBESTILLING OG PRIS FOR COACHING MED REBEKKA PÅ LIVSLYST & MOTIVASJON SENTERET

KONTAKT OSS! Har du spørsmål, eller ønsker du mer informasjon? Send oss en e-post: post@livslystogmotivasjon.no eller ring oss på: 900 71 428, så hjelper vi deg med glede!