NB! Utsatt 1 år på grunn av coronasituasjonen: NORGES LANSERING! MediYoga-gründeren Göran Boll kommer til Oslo for å holde sin helt nye I AM instruktør utdannelse!

MERK: OPPSTARTEN AV UTDANNELSEN ER UTSATT 1 ÅR PGA. CORONASITUASJONEN: Livslyst & Motivasjon AS er stolte over å få lov til å tilby deg en helt unik I AM utdannelse som nå har blitt flyttet til høsten 2021 (oppstart: 13. november) i Oslo – med selveste Göran Boll: MediYoga-gründeren og opphavsmannen til det mange i Norge kjenner som medisinsk yoga. I 2018 startet Göran et helt nytt I AM PROSJEKT, i sitt nye selskap “GÖRAN BOLL YOGA”, og som hans norske samarbeidspartner tilbyr vi både I AM workshops og instruktørutdanninger med Göran som din personlige lærer.

PRAKTISK INFORMASJON:

TIL DEG SOM VAR PÅMELDT HØSTEN 2021 (21.NOVEMBER):
Ta kontakt med oss for spørsmål om faktura, om du fortsatt vil ha plassen din eller melde deg av – ved å ta kontakt med Marius Engh: m.engh@me.com, som vil hjelpe deg videre.

KURSLEDER: Göran Boll

ARRANGØR: Livslyst & Motivasjon AS – ved Rebekka Nøkling og Marius Engh

NYE DATOER FOR TRE SAMLINGER I OSLO FOR I AM UTDANNELSEN – MED OPPSTART HØSTEN 2021:

2021:
Lørdag 13. november
Søndag 14. november

2022:
Lørdag 8. januar
Søndag 9. januar

Lørdag 12. februar
Søndag 13. februar

MERK: Göran Boll sine undervisningsdager i Oslo vil gå over 3 helger i 2021 og 2022 (totalt 6 hele dager), med egenpraksis og oppgaver mellom hver fagsamling. Dette er skreddersydd for utdannelsen i Norge av Göran personlig og vil være noe annerledes enn I AM utdannelsen i Sverige. Ved spørsmål om den norske utdannelsen, så er det bare å ta kontakt med Marius Engh: m.engh@me.com

STED: Livslyst & Motivasjon AS. MERK: Vi vil tilpasse lokalene, slik at coronavirustiltak opprettholdes i samsvar med helsemyndighetenes retningslinjer – til enhver tid.

PRIS (instruktørutdannelsen 1): 14900,- NOK

PÅMELDING: Send en e-post til: Marius Engh: m.engh@me.com eller en sms til Marius: 474 65 380 – så vil vi hjelpe deg videre.

Livslyst & Motivasjon AS og Göran Boll sin historie: Rebekka Nøkling og Marius Engh (eiere/partnere i Livslyst & Motivasjon AS) har tidligere tatt ulike utdannelser hos Göran i Stockholm og er stolte av å være hans yogaelever. I tillegg har de hatt gleden av å samarbeide med ham gjennom flere år – både ved å holde forelesninger sammen på Karolinska Institutt og gjennom selskapets LIVSLYST-forskningsworkshops i Stockholm og Göteborg. Den største inspirasjonen og hovedgrunnen til at Rebekka og Marius har valgt å samarbeide med Göran er hans evne til å fokusere på det som er viktig når du skal praktisere yoga og meditasjon, men også hva som er viktig når du skal integrere yogaen inn i helsevesenet og bidra inn i store og viktige forskningsprosjekter – slik at flest mulige mennesker kan ha glede av øvelsene som gir en tydelig positiv helseeffekt. Hans åpenhet, respekt, nysgjerrighet, erfaring, evnen til å forklare det enkelt og ikke minst forståelse for evidensbaserte resultater har gjort ham til den pionéren og samfunnsstemmen han har blitt – langt utover Sveriges grenser.

Her kan du lese mer om Görans bakgrunn, som han selv beskriver slik (hentet ut fra Görans nye hjemmeside):

Efter åtta år som huvudlärare för den mest framgångsrika Kundaliniyogalärarutbildningen i Skandinavien, efter att i tre år vidareutbildat yogalärare över hela Tyskland i yoga för näringslivet, skapat en yogautbildning för vårdande personal som sen 2007 utexaminerat tusentals lärare, instruktörer och terapeuter i MediYoga över Skandinavien och USA – och i fem år gästföreläst på Yogayamas lärarutbildning – så tog jag paus ifrån utbildandet ett par år – och släppte taget om MediYoga som organisation.

Efter att i december 2016 lämnat över MediYoga rodret till andra har jag hållit en låg profil och låtit det som ska komma ”sen” få värka fram i lugn och ro. Jag mediterade mycket, blickade tillbaka på hur utvecklingen bokstavligt talat ”kommit till mig” sedan jag började träna yoga 1993.

Efter en stark kundalini upplevelse sommaren 1994 började jag utbilda mig till yogalärare. Under utbildningen fick jag till mig att leda grupper inom näringslivet. Ingen runt omkring mig trodde på idén men jag fick SAS som kund redan på första försöket och tio år senare hade jag introducerat yoga på 300 av Sveriges största arbetsplatser, inklusive Ericsson, AstraZeneca, Posten, FRA, Riksdag och Regering.

1998 hade jag grundat Institutet för Medicinsk Yoga, sedermera MediYoga Institutet – och kom ”av en händelse” med i ett forskningsprojekt på Karolinska Institutt. 20 år senare har jag medverkat i 90 % av all forskning på yoga i Sverige och suttit med vid tre disputationer på MediYoga.

2006 fick jag till mig att försöka få in yoga som metod i hälso- och sjukvården, sektorn med de högsta trösklarna av alla. Jag fick ställa in första utbildningen för vårdpersonal då bara två anmälde sig – men fyra år senare var jag inne, då Danderyd som första sjukhus i Skandinavien tog in MediYoga som reguljär rehab till sina hjärtinfarktpatienter. Då fanns utbildningen i flera städer.

Nio år senare finns MediYoga via 2,500 utbildade instruktörer på mer än 250 sjukhus o vårdcentraler (18 %) – en utveckling som enligt internationella bedömare i bl.a. USA och Indien är unik i världen. MediYoga expanderar inom vården i övriga Skandinavien och i USA.

I mitt mediterande återvände jag även till det som en gång lockade mig (som 11 åring) så tydligt TILL yogan. Dess transformerande kraft, kundalini, yoga som metod för att uppnå vår fulla potential. Dess andliga dimension, en väg till att bli sant mänsklig.

Det som 2017-19 värkte ur mig var I AM PROJEKTET – Yoga i syfte att uppnå djupare medvetenhet som människa. En guru berättade för ett par år sedan i en artikel fint om vad medvetenhet utifrån ett yogiskt perspektiv är och handlar om – jag bif. den HÄR

I AM Projektet, som fortsätter utvecklas består idag av 150 olika yogapass och meditationer, tio halvdags- workshops, online verksamhet, ett växande arkiv med texter – och från hösten 2019 i form av utbildning till I AM Instruktör.”

Her kan du også lese mer om Göran Boll sine I AM-workshops i Oslo

INFORMASJON OM UTDANNELSEN: Høsten 2019 ble den første instruktørutdannelsen i I AM prosjektet gjennomført i Sverige og nå i 2021 (flyttet fra 2020 til 2021 pga. coronasituasjonen) starter den også i Oslo!

Her kan du lese noen av tilbakemeldingene fra de første ferdigsertifiserte I AM instruktørene:

”Göran har ett ödmjukt, kunnigt och proffsigt sätt att förmedla både kunskap och klokhet. Han förklarar på ett enkelt sätt sådant som är både svårt och komplicerat. Jag ger helheten 10 Poäng!”

”Göran har fantastiska pedagogiska egenskaper. Han förmedlar anatomi och fysiologi på ett vetenskapligt sätt som ger tyngd åt yogans budskap. Mycket inspirerande framtoning.”

”Göran är så precis i sina beskrivningar och instruktioner. Att beskriva varför man ska meditera skärper mitt sinne, det tvingar mig till större noggrannhet med språket – intellektuellt stimulerande – och jag uppskattar det Göran beskriver som back to basics i sin undervisning, back to Patanjali och tillbaka till forskningen.”

”Göran har ett sätt att förmedla kunskap så att det låter lätt – det skall jag ta till mig.”

”Övningarna är kraftfulla, känns så bra. Spänningar och annat lösgörs. Jag känner mig mer närvarande och fokuserad.”

”Jag tycker om hur I AM är sammansatt, vad som innefattas i utbildningen; en kombination av både sådant jag är bekant med och sådant som är nytt.”

”Min helhetsupplevelse är otroligt positiv – både för mig själv i min personliga utveckling, men också allt jag lär mig som jag vill förmedla till andra i framtiden.”

”Göran berättar på ett väldigt bra och tydligt sätt under yogapassen, vilket gör det lätt att utföra och förstå övningen. Samma sak med den teoretiska biten, han berättar på ett vis som gör det lätt att lyssna och ta in. Hans kunskapsbank är så stor och jag är väldigt tacksam över att få ha honom som lärare.”

”Jag tycker om hur Göran tydliggör, förklarar och hänvisar till forskningen om hur allt hänger ihop avseende energisystem, chakran, anatomi och nervsystem. Bra att förstå varför en asana, ett mantra och en mudra utförs – och ännu bättre att tryggt kunna förklara det för andra.”

”Kvantfysik är svåra saker, men Göran lyckas verkligen få ner det på en bra nivå där den integrerar med det vi lär oss om yoga. Han har åter satt samman ett användbart, begripligt häfte med information i ämnet.”

”Bra med olika meditationsformer för att känna skillnad och vad som passar mig. Bra delad kunskap från Göran. Intressanta vinklingar med kvantfysik – nu tar jag detta till en ny nivå.”

”Utbildningen är otroligt väl genomtänkt och genomförd – imponerande! Att Göran brinner för sitt arbete går inte att ta miste på.”

”Utbildningen har varit över all förväntan, fullmatad med fakta om yogans historia och filosofi, med tillfälle till reflektion över yoga & kvantfysik, medvetenhet, Patanjalis Yoga Sutras och fördjupning i chakra, mantra, passets uppbyggnad och meditation m.m. Studiematerialet är välskrivet och tydligt, trots komplexa ämnen som kvantfysik och medvetenhet. Upplägget med två teoriblock varvat med pass och tid för reflektion och frågor har varit fint strukturerat utan att det känts kompakt. Tiden har flugit fram! Göran har med sin gedigna yogiska kunskap fint förmedlat de ibland svindlande begreppen kvantfysik, medvetenhet, kundalini och chakra. Som kliniker är jag djupt imponerad av de anatomiska och fysiologiska kunskaper som han besitter. Göran förmedlar en vishet bortom all teori som inspirerar och får oss att lyssna, med en känsla av att ha fått titta in i ett universum av möjligheter. Hela upplevelsen har gett mig en större förståelse och insikt i yogans innersta mening. Jag ser fram emot steg 2 till hösten 2020 och ger denna utbildning betyget 10 av 10.”

”Det är lätt att gå vilse i den djungel av yogautbildningar som finns, vilket jag, frustrerad till en början också gjorde. Det handlar inte bara om att hitta rätt yogaform utan även om att finna en lärare som kan leverera sin kunskap. Göran med all sin passion och erfarenhet förmedlar yogans ursprung och historiska utveckling med hjälp av filosofi på ett unikt sätt, som inte bara gör denna mångtusenåriga tradition begriplig, det är nu jag förstår vad yoga innebär på riktigt. Det är en hisnande och spännande men framför allt utvecklande resa, byggd på fakta och evidens som skapar förändring på djupet, som fick oss deltagare att växa, med ny kunskap och nya insikter. Kursmaterialet var pedagogiskt och professionellt upplagt med tillgång till både kurshäften i pdf och videos. En verktygslåda att plocka ifrån när det är dags. Denna utbildning innebär ovärderlig kunskap, för alla, oavsett yogainriktning.”

OM I AM UTDANNELSEN (hentet ut fra Görans nye hjemmeside):

Vad är en I AM instruktör
Instruktören kan lära ut I AM passen, är införstådd med tanken bakom I AM projektet, vet vad yamas & niyamas är, förstår principerna bakom pranayama, kan lära ut yogisk andning, andetagets uppbyggnad. Instruktören förstår passets underliggande energiprinciper, kan beskriva olika effekter av varje yogaövning, har en förståelse för den meditativa processen. Utbildningen innefattar hur en yogaövning tekniskt/energimässigt är sammansatt, yogisk livskunskap, chakrasystemet och yoga i relation till kvantfysik, yogans historik och filosofi, bl.a. Patanjali yoga sutras. Utbildningen inkluderar också grundkunskaper i Wabing. Målsättning med utbildningen Att förmedla verktyg som ger deltagarna möjlighet att må bättre, göra sig själva klokare, och kunna förmedla verktygen och sin egen klokskap vidare till sina elever. Instruktören har förståelse för helheten, yogans syfte, olika detaljer och hur delarna bygger upp en djupare helhet.

Omfattning
Instruktörsutbildningarna 1 & 2 löper vardera över en termin, sex lektionsdagar, ca 40 timmar lärarledd tid, med tre veckor mellan varje träff. 100 timmar obligatorisk praktisk och teoretisk fördjupande träning mellan träffarna, vilket ska redovisas. Deltagaren dokumenterar självträning, erfarenheter och upplevelser i träningsdagbok. Avstämning görs vid varje kurstillfälle.

Høsten 2020: Instruktörsutbildning 1 – innehåll: 

• I AM Projektet – vad/varför, energiprinciper, klokskap, medvetenhet

• Yamas & Niyamas – vad/varför viktigt, kort om Patanjali och yogans historia

• Yogapasset – dess helhet och syfte, Vad är viktigt, innan, under och efter ett pass

• Andetaget – andningens mekanismer, andningens pedagogik

• Asanas – en viktig pusselbit i passet, alla dess komponenter och betydelse för helheten

• Mantra, Mudras, Bandhas, Dristi – vad, hur och varför

• Meditation – syfte, facetter och grundläggande principer

• Wabing – benskaket, som syftar till frigöra djupt liggande spänning i kropp och sinne

• Yogans många olika former – vad betyder dessa för yogans själ

• Tolv yogapass och meditationer – BASIC – som vi går igenom och gör tillsammans

• I AM instruktör i praktiken – tanke, syfte, etik och vägen framåt.

Høsten 2021: Instruktörsutbildning 2 – innehåll:

• Kopplingen medvetenhet & hälsa

• Stress, immunförsvar och placebo

• Tidiga präglingar för livet

• Synen på ryggraden – anatomiskt respektive energimässigt

• Ayurveda – yogan systersystem för hälsa och balans

• Sacred Geometry – i naturen, inom kvantfysiken och i yogan

• Lycka, mening och tacksamhet som vägar mot ökad medvetenhet

• Meditation – ett steg djupare

• Wabing – benskaket, som syftar till frigöra djupt liggande spänning i kropp och sinne

• Tolv yogapass och meditationer – som vi går igenom och gör tillsammans

• I AM instruktör – din roll i en snabbföränderlig värld


Vem kan söka

Antagningskrav för instruktörsutbildning 1 (HØST 2020): minst två års egen erfarenhet av yogautövande (MediYoga, Kundaliniyoga, Livsyoga m.fl.), pedagogisk erfarenhet (detta ingår ej i utbildningen) samt att ha genomgått minst en I AM online kvällskurs före utbildningsstart.

Antagningskrav för instruktörsutbildning 2 (HØST 2021): att ha genomgått instruktör 1 samt vidareutbildningsdag: WABING

Diplomering
Efter genomförd utbildning diplomeras deltagaren till Instruktör 1 resp. 2 i I AM Projektet med möjlighet att registrera sig på I AM:s hemsida, rätt att leda och marknadsföra egen verksamhet.

För diplomering gäller:
• Full närvaro på alla sex kursdagar

• Genomförda och redovisade hemuppgifter

• Genomförd MODUL 1 – WABING – en kursdag

Missad kursdag ska tas igen, genom att medverka på motsvarande dag i annan grupp, alt. ta del av filminspelning från missad kursdag och skicka in en skriftlig redogörelse kring vad dagen handlade om, egna reflektioner mm.

Kursmaterial
• Yogapass och meditationer
• Texter av olika slag
• Filmer från alla kursdagar
• Diplom

Av miljöskäl är allt material som ingår i utbildningen, förutom diplomet elektroniskt. Detta innebär att alla har omedelbar tillgång till alla uppdateringar som görs i materialet.

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s