Foredrag

FullSizeRender-2BLI KJENT MED VÅR PROFILERTE FOREDRAGSHOLDER:

Rebekka Nøkling (49) er grunnleggeren og partner/eier av Livslyst & Motivasjon AS, sammen med Marius Engh, som eier Livslyst & Motivasjon SenteretLivslystMagasinet og LivslystStudioet. Hun jobber som coach, mental trener, kurs- og utdanningsleder, medisinsk og terapeutisk yogainstruktør og parterapeut. Rebekka er en profilert podcastprogramleder og foredragsholder som har holdt foredrag for tusenvis av mennesker rundt om i Norge og i Sverige, Italia, Tyskland og USA. Hun jobber også som helsejournalist, bl.a. kjent fra flere helseserier i Tara – Norges største kvinnemagasin og i LivslystMagasinet.  I tillegg underviser Rebekka medisinstudenter på en høyskole og hun er rektor og utdanningsansvarlig på mPOWER Academy AS – som har som mål å få flere til å bli “kronisk friske” i samfunnet vårt.

Det at Rebekka fikk brystkreft i ung alder gjorde at hun måtte lære seg å mestre motgang og bli en «overlever med senskader». Resultatet ble at hun utviklet sine personlige livsmestringsverktøy og en egen coachingmetode som er basert på hennes livserfaring, banebrytende forskning i grensesnittet mellom: genforskning, hjerneforskning og psykologi og som viser hvordan kropp og sinn henger sammen, samt samarbeidet hun har med faren og Magister i psykologi, Olav Nøkling, som ledet psykologiundervisningen på Norges Idrettshøyskole i flere tiår.

Rebekka fant raskt ut at hennes mestringsverktøy også kunne være verdifulle i jobbsammenheng. Særlig når man skal lede andre, eller samarbeide – og hvor målet er å løfte hverandre og unngå relasjonsstress og sykmeldinger. Hennes verktøy er svært konkrete og kan brukes med en gang. De reduserer stress umiddelbart, skaper tillit og skaper ny og positiv energi, som smitter over på omgivelsene – på jobben, men også privat. Les mer om Rebekka Nøkling sin faglige bakgrunn her

athenas-logo_Rebekka Nøkling_Livslyst & MotivasjonHER KAN DU SE EKSEMPLER PÅ REBEKKA NØKLINGS FOREDRAG SOM ATHENAS (NORGES STØRSTE BYRÅ SOM FORMIDLER PROFESJONELLE FOREDRAG) TILBYR

For mer informasjon, eller spørsmål – ta direkte kontakt med Rebekka på e-post: rebekka@livslystogmotivasjon.no eller mob (gjerne sms): 90071428

HVEM LEIER INN REBEKKA SOM FOREDRAGSHOLDER?

FLERE FOREDRAG SOM REBEKKA NØKLING HOLDER:

1. Livslysten og energien – Hvor tar du det fra?

– Dette spørsmålet får jeg ofte, både i jobbsammenheng men også privat. Det at jeg fikk brystkreft i ung alder var grunnen til at jeg begynte med genforskning, fordi jeg ønsket å forstå hva som skjedde med kroppen min, og hva jeg kunne gjøre for å hjelpe den.

Jeg utviklet etter hvert mine egne livsmestringsverktøy, basert på personlig kunnskapserfaring og fagkompetanse. Disse bruker jeg fortsatt hver dag, alene eller i ulike arbeidsteam. Nå lærer jeg dem bort til alle som vil ha mer livslyst og energi i hverdagen sin – og som vil bli den beste utgaven av seg selv!

 • Foredraget starter med et personlig innblikk i Rebekkas liv og hvordan hun utviklet sine livsmestringsverktøy.
 • Hensikten er å gi deltagerne en forståelse for hvordan stressmestring fungerer i praksis – og hvorfor det virker.
 • Rebekka vil også komme inn på hvorfor stress så lett sniker seg inn i hverdagen vår og konsekvensene det har på lang sikt.
 • Ved å dele sin kunnskap i form av konkrete råd og øvelser, som kan gjøres en-og-en og to-og-to, så vil hun vise hvordan man raskt kan redusere stress og negativ tankeskravling.
 • Målet med foredraget er å gi alle deltagerne nye stressmestringsverktøy umiddelbart.

2. Den vanligste formen for stress er relasjonsstress – bli en stressmester og ta tilbake kontrollen over ditt eget liv!

En ubalanse i kroppens eget finmaskineri kan føre til at du føler at du ikke har nok energi til å komme deg gjennom dagens lange liste av gjøremål. Veldig ofte er hverdagen slitsom fordi kroppen din gir deg signaler som du ikke lytter til. En stiv nakke, gjentagende hodepine eller en vond rygg kan ha sin opprinnelse i en spesifikk livsopplevelse som er lagret i din underbevissthet.

Et lavt energinivå og et dårlig selvbilde øker sjansen for at du opplever en større grad av relasjonsstress når du må forholde deg til andre mennesker rundt deg. Det kan være i forhold til familien, partner, eller i forhold til jobben.

 • Men uansett hva som er din historie, så kan Rebekka gi deg konkrete råd og øvelser for hvordan du kan bli en stressmester i livet ditt.
 • Hun vil også vise deg hvordan du kan trene opp evnen til å kjenne ekte «medfølelse» og «selvmedfølelse», på samme måte som man kan trene opp en muskel.
 • Rebekka vil forklare hvorfor flere toppforskere mener at dette vil forbedre helsen din og hjelpe deg til å redusere uheldig stress i kroppen din.
 • Du vil også få lære Rebekkas «Relasjonsstressmodell» som vil hjelpe deg til å få kontrollen tilbake over ditt eget sosiale handlingskretsløp – slik at du kan kvitte deg med de usynlige energityvene og oppleve minst mulig stress i hverdagen din.

3. Syk – frisk, eller midt i mellom? Hvordan finne balansen og mestre hverdagen på en best mulig måte.

Kampen mot livsutfordringer er mange ganger en usynlig kamp. For de som berøres, kan opplevelsen av mangel på kontroll, usikkerhet og vonde følelser noen ganger være overveldende. Kanskje må man foreta justeringer i hverdagen som gjør at livet ikke blir som forventet? Det kan være en tøff prosess.

 • Rebekka vil forklare hvordan vi kan gjenvinne likevekten ved å bli gode balansekunstnere og ved å styre vår egen «energikonto» på en bedre måte.
 • Det handler om å redusere stress, øke livslysten og få kontroll over våre sosiale handlinger. For uansett hvor vanskelig eller krevende livet er, så er det en ting vi mennesker ikke kan bli frarøvd: Nemlig muligheten til selv å bestemme hvordan vi skal forholde oss til det som skjer rundt oss.
 • Vi kan ikke alltid kontrollere det som skjer med oss, men hvordan vi responderer på det som skjer, det kan vi kontrollere. I det ligger mange muligheter til vekst, tilpasning, mestring og utvikling.
 • Rebekka vil komme med konkrete råd og lære deltagerne flere av Livslyst & Motivasjon’s mestringsverktøy som de kan begynne å bruke med en gang i hverdagen sin.
  Andre motivasjons- og opplysningsforedrag:

4. Livet kan bare forstås baklengs, men det må leves forlengs – Et innblikk i hvorfor du ikke styres av dine gener, men hvordan du kan påvirke dine gener!

 • Rebekka mener at det mest banebrytende forskningsfeltet innen helse- og livsstil heter epigenetikk, fordi det bryter ned biomedisinens tradisjonelle skille mellom kropp og sinn.
 • Dette er grunnen til at genforskere og psykologer rundt om i verden jobber sammen for å få frem resultater som du kan bruke direkte til å påvirke livskvaliteten din positivt.
 • For eksempel fortalte nylig Tim Spector, en verdenskjent forsker innenfor epigenetikk fagfeltet og forfatter av boken «Identically Different. Why You Can Change Your Genes», at «av og på knappene til genene» våre påvirkes av miljøet hele livet i gjennom, og dette inkluderer blant annet stress. Resultater som først initierte diskusjoner bak lukkede laboratoriumsdører, og som førte til en stille helserevolusjon i fagmiljøene, har nå begynt å innta dagspressen mer og mer.

Mye spennende er i vente fra den tverrfaglige forskningen som gir oss nye og banebrytende resultater hver dag. En ting er sikkert og det er at dette kan og vil påvirke oss på en ny måte. Kanskje særlig i forhold til vår motivasjon til å endre vår livsstil, men like mye vårt tankesett. Det vil også skape forandringer i forhold til vårt grunnleggende syn på sykdomsbehandling og helseomsorg i fremtiden. Vil du vite mer?

5. Hvordan du kan lære deg å takle press – så lenge det ikke er stress!
(Skreddersydde kurs for leder- og prosjektgrupper i næringslivet og som kan inkludere en workshop)

 • Kan det bli for mange sanserom og myke verdier på jobben?
 • Finnes det en alternativ måte som gjør oss i stand til å prestere bedre – uten å bruke opp hele energikontoen vår?
 • Svaret ligger i siste nytt fra forskningen og metoder som bl.a. toppidrettsutøverne sverger til.
 • Få innsikt i hvordan kropp og sinn henger sammen – og bli din beste lagspiller i hverdagen!

6. HVORDAN FÅ MINDRE STRESS OG MER LYST TIL Å SAMARBEIDE – og konkrete råd om hvordan vi kan spille hverandre gode!

 • Hvordan du trives på jobben påvirker deg mer enn du tror! Rebekka vil innlede med å fortelle om hva forskningen sier om hvordan vi egentlig har det på jobb – og hvorfor dette så ofte er stressrelatert. Hun vil også dele noen av sine løsninger og stressmestringsverktøy som hun erfaringsmessig vet fungerer i jobbsammenheng, etter å ha holdt foredrag og kurs for svært mange arbeidsplasser med tusenvis av mennesker.
 • Foredraget passer for de som skal lede andre, eller samarbeide bedre og for bedrifter i omstillingsprosesser – og hvor målet er å løfte hverandre og unngå relasjonsstress, som ellers lett kan påvirke arbeidsplassen på en negativ måte. Hennes arbeidsverktøy er svært konkrete og kan brukes med en gang. Videre vil hun komme inn på hva vi kan lære av idrettspsykologien og det siste fra hjerne- og genforskningen – for å få vår «energikonto» i en bedre balanse – både på jobben og privat.
 • Rebekka har sammen med sin far, Magister i psykologi Olav Nøkling (som bl.a. ledet psykologiundervisningen på Norges Idrettshøyskole i flere tiår ved siden av sin privatpraksis for profilerte ledere) utviklet en egen coachingmetode basert på idrettspsykologi, innsikt i våre sosiale handlingssystemer og kunnskap om hvordan vi kan påvirke vårt eget genuttrykk, vår hjerneaktivitet, vårt energinivå og helse i mye større grad enn tidligere antatt. Rebekka utøver denne coachingmetoden i sin egen privatpraksis på Livslyst & Motivasjon Senteret i Oslo. Hennes klienter inkluderer bl.a. toppidrettsutøvere, ulike næringslivsledere, helsepersonell, folk som lider av stressrelatert angst og et bredt spekter av pasienter med kortere og lengre sykemeldinger. Hun vil fortelle hvordan bedriften kan nå sine mål raskere og vise hvordan kollegaer kan samarbeide mer effektivt og samtidig unngå relasjonsstress på jobb. Hun vil komme inn på hvordan vi kan lære å hjelpe hverandre til å finne våre ressurser/egenskaper som i mye større grad kan utnyttes på arbeidsarenaen. Rebekka vil også forklare hvorfor gruppedynamikken er så viktig på et «lag» og hvorfor og hvordan vi kan få til at «VI» bli sterkere en «JEG» – for da kan mye stress og bevisste/ubevisste bekymringer forsvinne, som igjen påvirker både de personlige og økonomiske resultatene på en positiv måte – fordi alle motiveres til å jobbe sammen om «å spille hverandre gode» – og dermed oppnås også flere og bedre felles mål!

7. LÆR MER OM DEN MEDISINSKE YOGAFORMEN SOM ALLE SNAKKER MER OG MER OM – og som stadig flere helseaktører, arbeidsplasser, forskere og Nobelprisvinnere trykker til sitt hjerte!

 • Rebekka har medisinsk genforskningsbakgrunn (Cand. Scient) og er også sertifisert og diplomert MediYoga (medisinsk yoga) instruktør spesialisert på stress og utbrenthet, hormoner, depresjoner og kreft.
 • Siste nytt er at hun nå tilbyr en «kombinasjonspakke» av: LIVSLYST-foredrag eller LIVSLYST-workshops med nettopp MediYoga-kurs. Det er også mulig med bare et foredrag om medisinsk yoga – for å få innsikt i hvorfor dette vil påvirke fremtidens helseomsorg i stor grad og hvorfor det er et viktig verktøy for å redusere sykemeldinger på arbeidsplasser.
 • Dette foredraget, med eller uten kurs/workshop, passer for private og offentlige bedrifter, pasientforeninger og andre grupper/organisasjoner eller lokalmiljø som ønsker å lære mer om denne stressmestringsmetoden: MediYoga er et forskningsbasert, helsefremmende og velutprøvd terapeutisk verktøy som benyttes bl.a. innen rehabilitering, forebygging og behandling av kroniske/stressrelaterte lidelser ved et hundretalls helseenheter og flere arbeidsplasser rundt omkring i Sverige, og etter hvert i økende grad også i Norge. I Sverige kan legene henvise pasienter direkte til en MediYoga-instruktør, og det er bare et tidsspørsmål før dette også vil/bør skje i Norge – som et offentlig tilbud.
 • MediYoga skiller seg fra andre yogaformer ved at øvelsene er forskningsbaserte og terapeutiske – og alle MediYoga-instruktører har en grunnleggende medisinskfaglig bakgrunn. MediYoga omfatter et hundretalls ulike program og meditasjoner og er et utpreget terapeutisk system som kan anvendes ved rehabilitering for grupper med ulike behov, for eksempel astmatikere, utbrenthet/ME, ulike former for ryggproblemer, hjertelidelser, søvnforstyrrelser, spiseforstyrrelser, hormonforstyrrelser, kreftpasienter, Parkinson, migrene med mer. Samtidig skreddersys yogaen for den enkeltes spesifikke behov og for arbeidsplasser som vil unngå sykemeldinger.
 • Rebekka vil både fortelle om hva disse enkle, men kraftfulle medisinske yogaøvelsene gjør med kropp og sinn – også helt ned på gennivå, samtidig som publikum vil lære noen av øvelsene med en gang – mens de sitter i salen!