Gjennom 5 kurskvelder vil ditt barn få en fantastisk reise gjennom yogalek og morsomme og nye pusteøvelser. Vi starter hver time med et namaste og om/gong, deretter vil de møte yogaen på en ny og leken måte; enten par-yoga, yoga i blinde, yoga-tegning eller rask/sakteyoga. Hver serie etterfølges av en meditasjon med tepper og musikk og en visuell ledet fortelling. Den siste halvtimen brukes til en kunstoppgave, ofte hentet fra yogaen den dagen, et tema/en chakra eller meditasjonen.

Ofte blir det 1-2 oppgaver i hver time, som barna tar med hjem. I løpet av kurset har barna også testet alt fra kull, maling, skulptur til andre materialer og objekter. Vi oppfordrer til mye klær som tåler en flekk. Vi lover glade barn som nesten ikke vil hjem!

IMG_0012

SE AKTUELL NYHETSSAK I GOD MORGEN NORGE PÅ TV2 HER: Mange barn kjenner på stress i hverdagen. Ifølge medisinsk terapeutisk yogainstruktør og eier av Livslyst & Motivasjon Senteret Rebekka Nøkling, er yoga den perfekte løsningen. Mette Dybwad Torstensen viser også noen øvelser i dette TV2-nyhetsinnslaget om yoga og barn.

Les også relevant artikkel på tv2.no om hvordan stressede barn kan ha glede og nytte av yoga her

Se en film fra et tidligere YOGA & KUNST kurs med Mette Dybwad Torstensen her

Datoer: 5 tirsdager, fra 27/2-3/4 (ikke 27/3 pga. påskeferie)
Tidspunkt: Kl 18.00-19.00
Passer for: Barn 7-13 år
Antall plasser: 10 barn
Pris: 1250,- (inkl. utstyr/materiale og kunstverk barna får med hjem)
Sted: Livslyst & Motivasjon Senteret i Kirkeveien 67 kun 100 m fra Majorstua-krysset. Se kart og veibeskrivelse

PÅMELDING: Send en e-post til: post@livslystogmotivasjon.no eller sms/ring Marius: 474 65 380 eller Rebekka: 90071 428

IMG_0010

IMG_0013OM KURSLEDEREN:
Mette Dybwad Torstensen (f. 1977) er bosatt i Drøbak og har to barn. Hun er utdannet kunstner fra Mølla Kunstskole og Asker Kunstskole, og Cand. Philol. i kunsthistorie fra India, Roma og Oslo, og har jobbet med kunstformidling på Slottet, Høstutstillingen, frilanser og bygget opp magasinet KUNST som redaktør i 10 år. For 4 år siden ble hun alvorlig syk med utmattelse som følge av en for kraftig, for tidlig overgangsalder/hormonelle plager og en rekke infeksjoner. I denne tiden har hun startet å bygge et barnekunstunivers med boken «Kunstmagi» som kom høsten 2016, flere foredrag, utallige workshop og nå Sjøholmen barnekunstsenter i Sandvika som åpner i begynnelse av 2018 sammen med kunstneren Bjørg Thorhallsdottir. Hun har hele livet vært fysisk aktiv med klatring, ski, løping, snowboard, kickboksing og saltrening, men opplevde å ikke kunne bruke kroppen i det hele tatt for 4 år siden. I perioder kunne hun ikke engang gå til postkassen. Dermed fant hun yogaen, og har studert og praktisert 3-4 ganger i uken siden. For henne er yogamatten et sted å hente både fysisk styrke og ro. Å holde ut i de ulike asanene, handler om mye av det samme som livet ellers. Å stå i smerte, vanskeligheter og finne en ro i situasjonene, selv om kroppen vil bevege seg videre eller avslutte. Yogaen er for henne alle nivåer av både fysisk og mental trening; der dagsformen avgjør hvilken type yoga man velger. For henne har yogaen vært et sted å bygge seg opp, skritt for skritt, og det finnes ingen snarveier til de ulike stillingene. Det handler om å roe kroppen, snarere enn å booste adrenalinet som ved annen type trening. Samtidig bygges kroppen med styrke innenifra på en unik måte. Noen ganger kan man svette, andre ganger er det nok å bare ligge å puste. Og begge deler er greit. Hun kombinerer også yogaen som lek og historiefortelling med ulike visuelle uttrykk for barn og voksne.