Vi gjentar suksessen: MediYoga-gründeren Göran Boll kommer til Oslo for å holde sin eksklusive og personlige I AM-workshop!

Livslyst & Motivasjon AS inviterer deg til en helt unik og personlig workshop med selveste Göran Boll – gründeren og opphavsmannen til det mange i Norge kjenner som MediYoga. I 2016 tok han skrittet ut av MediYoga-organisasjonen. Først ble det helt stille, men nå er han tilbake med et helt nytt I AM PROSJEKT som du ikke bør gå glipp av!

Vi gir deg muligheten til å velge mellom tre dager (slik at alle får plass) – og programmet er det samme hver dag: 4 timer eksklusiv undervisning med Göran Boll som din personlige lærer. Og ja: vi har også satt av tid om du vil stille ham spørsmål, slik at du får en grundig og god veiledning!

Livslyst & Motivasjon AS og Göran Boll sin historie: Rebekka Nøkling og Marius Engh (eiere/partnere i Livslyst & Motivasjon AS) har tidligere tatt ulike utdannelser hos Göran i Stockholm og er stolte av å være hans yogaelever. I tillegg har de hatt gleden av å samarbeide med ham gjennom flere år – både ved å holde forelesninger sammen på Karolinska Institutt og gjennom selskapets LIVSLYST-forskningsworkshops i Stockholm og Göteborg. Den største inspirasjonen og hovedgrunnen til at Rebekka og Marius har valgt å samarbeide med Göran er hans evne til å fokusere på det som er viktig når du skal praktisere yoga og meditasjon, men også hva som er viktig når du skal integrere yogaen inn i helsevesenet og bidra inn i store og viktige forskningsprosjekter – slik at flest mulige mennesker kan ha glede av øvelsene som gir en tydelig positiv helseeffekt. Hans åpenhet, respekt, nysgjerrighet, erfaring, evnen til å forklare det enkelt og ikke minst forståelse for evidensbaserte resultater har gjort ham til den pionéren og samfunnsstemmen han har blitt – langt utover Sveriges grenser.

Her kan du lese mer om Görans bakgrunn, som han selv beskriver slik (hentet ut fra Görans nye hjemmeside):

Efter åtta år som huvudlärare för den mest framgångsrika Kundaliniyogalärarutbildningen i Skandinavien, efter att i tre år vidareutbildat yogalärare över hela Tyskland i yoga för näringslivet, skapat en yogautbildning för vårdande personal som sen 2007 utexaminerat tusentals lärare, instruktörer och terapeuter i MediYoga över Skandinavien och USA – och i fem år gästföreläst på Yogayamas lärarutbildning – så tog jag paus ifrån utbildandet ett par år – och släppte taget om MediYoga som organisation.

Efter att i december 2016 lämnat över MediYoga rodret till andra har jag hållit en låg profil och låtit det som ska komma ”sen” få värka fram i lugn och ro. Jag mediterade mycket, blickade tillbaka på hur utvecklingen bokstavligt talat ”kommit till mig” sedan jag började träna yoga 1993.

Efter en stark kundalini upplevelse sommaren 1994 började jag utbilda mig till yogalärare. Under utbildningen fick jag till mig att leda grupper inom näringslivet. Ingen runt omkring mig trodde på idén men jag fick SAS som kund redan på första försöket och tio år senare hade jag introducerat yoga på 300 av Sveriges största arbetsplatser, inklusive Ericsson, AstraZeneca, Posten, FRA, Riksdag och Regering.

1998 hade jag grundat Institutet för Medicinsk Yoga, sedermera MediYoga Institutet – och kom ”av en händelse” med i ett forskningsprojekt på Karolinska Institutt. 20 år senare har jag medverkat i 90 % av all forskning på yoga i Sverige och suttit med vid tre disputationer på MediYoga.

2006 fick jag till mig att försöka få in yoga som metod i hälso- och sjukvården, sektorn med de högsta trösklarna av alla. Jag fick ställa in första utbildningen för vårdpersonal då bara två anmälde sig – men fyra år senare var jag inne, då Danderyd som första sjukhus i Skandinavien tog in MediYoga som reguljär rehab till sina hjärtinfarktpatienter. Då fanns utbildningen i flera städer.

Nio år senare finns MediYoga via 2,500 utbildade instruktörer på mer än 250 sjukhus o vårdcentraler (18 %) – en utveckling som enligt internationella bedömare i bl.a. USA och Indien är unik i världen. MediYoga expanderar inom vården i övriga Skandinavien och i USA.

I mitt mediterande återvände jag även till det som en gång lockade mig (som 11 åring) så tydligt TILL yogan. Dess transformerande kraft, kundalini, yoga som metod för att uppnå vår fulla potential. Dess andliga dimension, en väg till att bli sant mänsklig.

Det som 2017-19 värkte ur mig var I AM PROJEKTET – Yoga i syfte att uppnå djupare medvetenhet som människa. En guru berättade för ett par år sedan i en artikel fint om vad medvetenhet utifrån ett yogiskt perspektiv är och handlar om – jag bif. den HÄR

I AM Projektet, som fortsätter utvecklas består idag av 150 olika yogapass och meditationer, tio halvdags- workshops, online verksamhet, ett växande arkiv med texter – och från hösten 2019 i form av utbildning till I AM Instruktör.”

PRAKTISK INFORMASJON:

KURSLEDER: Göran Boll

ARRANGØR: Livslyst & Motivasjon AS – ved Rebekka Nøkling og Marius Engh

PROGRAM: Workshopen starter med et Göran Boll-yogaprogram, og så fortsetter Göran å fortelle mer om I AM PROSJEKTET. Deretter blir det en liten pause (alle tar med egen matpakke). Videre blir det anledning til å stille Göran spørsmål og helt til slutt avsluttes workshopen med en felles meditasjon.

DATO og TIDSPUNKT FOR TRE WORKSHOPS – hvor innhold er det samme på de tre ulike dagene (4 timer/dag) – så bare velg dato og tidspunkt som passer deg best:

Fredag 13. mars kl 17.00 – 21.00
Lørdag 14. mars kl 10.00 – 14.00
Søndag 15. mars kl 10.00 – 14.00

STED: Livslyst & Motivasjon Senteret i Oslo.

PRIS: 990,- NOK

PÅMELDING: Send en e-post til: post@livslystogmotivasjon.no eller en sms til Rebekka: 90071428 – så vil vi hjelpe deg videre.