ALRN Balanseprogrammet – for deg med krystallsyke

Hvert år får 80 000 nordmenn diagnosen krystallsyke. For noen blir krystallsyken en langvarig plage, med hyppige tilbakefall. Det er fremfor alt denne gruppen som fysioterapeut og spesialist på behandling av krystallsyke (BPPV) og andre balanseforstyrrelser, Anna Lejerstedt og Cand. Scient og stressmestringscoach Rebekka Nøkling ønsker å hjelpe med terapiformen «ALRN Balanseprogrammet- for deg med krystallsyke».

Det anbefales at man behandler krystallsyken så raskt som mulig for å korte ned sykdomsforløpet. 50% av de som opplever krystallsyke får det kun en gang i livet men 50% får flere anfall. For noen blir krystallsyken en langvarig plage, og noen personer får dessverre hyppige tilbakefall.

Gruppene med langvarige plager og/eller residiverende plager får som regel også andre symptomer enn de som opplever kortvarig krystallsyke. Det er vanlig med fatigue/utmattelse, søvnproblemer, smerter, uro/angst og nedstemthet.

Mange i denne gruppen opplever at de ikke får tilstrekkelig hjelp fra helsesektoren. De får behandling for sin krystallsyke men symptomene kommer tilbake eller man får nye anfall. Det er fremfor alt denne gruppen som balansefysioterapeut og terapeutisk yogainstruktør Anna Lejerstedt og stressmestringscoach og hormonyogalærer Rebekka Nøkling ønsker å hjelpe med den innovative terapiformen «ALRN Balanseprogrammet – for deg med krystallsyke».

– Det er en glede å tilby en helt ny og tverrfaglig behandlingsform for krystallsyke, basert på Anna sin kompetanse og det vi i Livslyst & Motivasjon jobber med innen: stressmestring, mental trening, coaching og ulike former innen medisinsk og terapeutisk; yoga, meditasjon og yoga nidra på Livslyst & Motivasjon Senteret på Majorstuen, forklarer Nøkling, før hun fortsetter ivrig:

– Vi er opptatt av å hjelpe de vi liker å kalle “de usynlige hverdagsheltene” med å unngå å bli kronisk syke – og tvert imot hjelpe dem til å bli “kronisk friske”. Dette gjør vi gjennom våre forskningsbaserte verktøy, utdanningsplattformer og samarbeid med dyktige spesialister, slik Anna er et godt eksempel på.

Flere forskningsartikkler i senere tid har vist en sammenheng mellom hormoner og BPPV. Derfor lanserte Anna Lejerstedt og Rebekka Nøkling en helt ny workshop 5. juni på Livslyst & Motivasjon Senteret – hvor nettopp deres fagkompetanse og siste nytt fra forskningen ble slått sammen – og hvor programmet er utviklet og skreddersydd for deg som sliter med krystallsyken. Det ble en overraskende stor respons og etterspørsel, så nå forsetter de suksessen: Neste workshop blir 16. august kl 17.00-21.00 (MODUL 1) – og påmeldingen har allerede startet nå! (Se nedenfor)

– Vi er også opptatt av at dette er noe pårørende til en som har fått krystallsykediagnosen kan ha glede og nytte av, så workshoper passer utmerket for begge parter, forklarer Lejerstedt, som selv vet mye om dette – fordi hun selv har levd med diagnosen kronisk residiverende BPPV siden hun var 30 år.

I tillegg vil det bli satt opp egne “ALRN Balanseprogrammet – for deg med krystallsyke”-klasser (4x 90 min) på torsdager kl 17.30-19.00 fra august med Anna Lejerstedt, og to-dagerskurs i helgene med Rebekka Nøkling fra september. Det kommer også egne workshop og kurs for menn som har krystallsyke, med Marius EnghMer informasjon kommer snart

ØNSKER DUÅ MELDE DEG PÅ WORKSHOPEN: «ALRN Balanseprogrammet – for deg med krystallsyke» (MODUL 1) i august?

PÅMELDING: Send en en e-post: post@livslystogmotivasjon.no, og hvis du skulle ønske mer informasjon så svarer Anna Lejerstedt og Rebekka Nøkling deg personlig med glede.

TID: 16. august kl 17.00 – 21.00

STED: Livslyst & Motivasjon Senteret i Kirkeveien 67 (ring på nederste ringeklokke til høyre)

PRIS: 750,-NOK

RELEVANT ARTIKKEL:
Visste du at: Hvert år får 80 000 nordmenn diagnosen krystallsyke? (LivslystMagasinet)