ALRN Balanseprogrammet – for deg med søvnproblemer

NY LANSERING 18. SEPTEMBER! WORKSHOPEN FOR DEG SOM SLITER MED SØVNEN: Det er overraskende lite søvnmangel som skal til før det kan bli en helsebelastning som raskt reduserer livskvaliteten. Grunnen er at kroppen setter i gang en rekke prosesser under søvnen, som skal gjøre oss klare til neste dag. Når man først har begynt å sove dårlig, kan redselen for ikke å få sove bli den verste fienden. Det er fremfor alt denne gruppen som fysioterapeut og balansespesialist, Anna Lejerstedt, og Cand. Scient og stressmestringscoach Rebekka Nøkling ønsker å hjelpe med terapiformen «ALRN Balanseprogrammet- for deg med søvnproblemer».

Personer med langvarige søvnproblemer får som regel også andre symptomer enn de som opplever kortvarig søvnutfordringer. Det er vanlig med fatigue/utmattelse, smerter, uro/angst, nedstemthet og depresjoner. Et vedvarende søvnunderskudd nedsetter også immunforsvaret, og øker faren for infeksjoner, overvekt, kroniske betennelsestilstander og kreft.

Forstyrret balanse for veksthormon og for mye kortisol tærer også på muskelmassen og fremskynder aldringsprosessen. Grunnen er at det skjer store hormonelle endringer under søvnen. De viktige veksthormonene skilles ut mens vi sover. For voksne mennesker er veksthormon nødvendig for å vedlikeholde muskelmassen, og en vesentlig del av cellefornyelsen foregår mens vi sover.

Dårlig søvn kan skyldes noe så enkelt som dårlige rutiner før leggetid, eller dårlig sovemiljø. Du vil i denne workshopen derfor få lære om “god søvnhygiene”. I tillegg vil du få mattips som også kan hjelpe deg til en bedre søvn. Den viktigste årsaken til søvnproblemer er likevel uro, stress og press – i arbeidslivet eller på hjemmebane. Personlige kriser, bekymring for sykdom, arbeidsløshet eller økonomiske problemer kan også forstyrre nattesøvnen. Derfor vil vi gi deg mange konkrete råd og verktøy rundt dette for å få en bedre hverdag og gode netter – med mindre stress og mer livslyst!

– Det er en glede å tilby enda en ny og tverrfaglig ALRN behandlingsform (ref. tidligere ALRN Balanseprogram – for deg med krystallsyke som ble lansert i juni), basert på samarbeidet mellom Anna og hennes unike kompetanse og det vi i Livslyst & Motivasjon jobber med innen: stressmestring, søvnproblemer, mental trening, coaching og ulike former innen medisinsk og terapeutisk; yoga, meditasjon og yoga nidra på Livslyst & Motivasjon Senteret på Majorstuen, forklarer Nøkling, før hun fortsetter entusiastisk:

– Vi er opptatt av å hjelpe de vi liker å kalle “de usynlige hverdagsheltene” med å unngå å bli kronisk syke – og tvert imot hjelpe dem til å bli “kronisk friske”. Dette gjør vi gjennom våre forskningsbaserte verktøy, utdanningsplattformer og samarbeid med dyktige spesialister, slik Anna er et godt eksempel på.

– Vi er også opptatt av at dette er noe pårørende til en som har fått søvnproblemer kan ha glede og nytte av, så workshoper passer utmerket for begge parter, forklarer Lejerstedt.

I tillegg vil det bli satt opp egne “ALRN Balanseprogrammet – for deg med søvnproblemer”-kurs (4x 90 min) i oktober med Rebekka Nøkling. Det kommer også egne workshop og kurs for menn som har søvnproblemer, med Marius Engh.

ØNSKER DU Å MELDE DEG PÅ WORKSHOPEN: «ALRN Balanseprogrammet – for deg med søvnproblemer» (MODUL 1) i september?

PÅMELDING: Send en en e-post: post@livslystogmotivasjon.no, og hvis du skulle ønske mer informasjon så svarer Anna Lejerstedt og Rebekka Nøkling deg personlig med glede.

TID: 18. september kl 17.00 – 21.00

STED: Livslyst & Motivasjon Senteret i Kirkeveien 67 (ring på nederste ringeklokke til høyre)

PRIS: 750,- NOK

RELEVANT ARTIKKEL:
Søvnproblemer? Se hva du kan gjøre for å sove godt!