Gjennom vår gode kunstnervenninne Bjørg Thorhallsdottir ble vi kjent med Mette Dybwad Torstensen – som sprer kunstglede, kunnskap, hjertevarme, inspirasjon og yoga for barn – gjennom sitt helt unike YOGA & KUNST kurs for barn. Og nå er vi så heldige at hun kommer til oss på Livslyst & Motivasjon Senteret hvor 15 heldige barn vil få oppleve, lære og til og med lage 3 kunstverk hver! 

Dato: Lørdag 13. januar 2018
Tidspunkt: Kl 12.00-14.00
Passer for: Barn 7-13 år
Pris: 330,- (inkl. utstyr/materiale og kunstverk barna får med hjem)
Sted: Livslyst & Motivasjon Senteret i Kirkeveien 67 kun 100 m fra Majorstua-krysset. Se kart og veibeskrivelse

PÅMELDING: Send en e-post til: post@livslystogmotivasjon.no eller sms/ring Marius: 474 65 380 eller Rebekka: 90071 428

Om kurset:
Glade babyer, tissende hunder, humlepust og pesepust, noen kjappe solhilsner, innbakte hemmeligheter i leire, en meditasjonsreise til et magisk slott og et hemmelig skap. Yoga & kunst for barn er en ypperlig kombinasjon som byr på lek, energi, ro, sanselighet, kreativitet og filosofi. Vi tar med 15 barn på en kreativ reise på Livslyst & Motivasjon Senteret på Majorstuen!

I denne workshopen kombinerer kunsthistoriker, yogalærer og kunstner Mette Dybwad Torstensen: yoga, filosofi og kreative og morsomme kunstoppgaver! Her er det lek, yoga, meditasjon og ikke minst mestring og laging av små kunstverk på programmet.

Vi starter med en leken yogareise og en ballongmeditasjon. Vi tar med dette videre i en maleoppgave og smeller ballongene. Deretter gjør vi yoga sammen, og reiser på en “hjertemeditasjon”. Vi avslutter med en skulptur med en innbakt hemmelighet fra meditasjonen og lager et hemmelig skap. Skulpturen bør ikke knuses før barna er store … Barna får med tre kunstverk hjem.
Se en film fra en tidligere workshop her

Om kursleder:
Mette Dybwad Torstensen (f. 1977) er bosatt i Drøbak og har to barn. Hun er utdannet kunstner fra Mølla Kunstskole og Asker Kunstskole, og Cand. Philol. i kunsthistorie fra India, Roma og Oslo, og har jobbet med kunstformidling på Slottet, Høstutstillingen, frilanser og bygget opp magasinet KUNST som redaktør i 10 år. For 4 år siden ble hun alvorlig syk med utmattelse som følge av en for kraftig, for tidlig overgangsalder/hormonelle plager og en rekke infeksjoner. I denne tiden har hun startet å bygge et barnekunstunivers med boken «Kunstmagi» som kom høsten 2016, flere foredrag, utallige workshop og nå Sjøholmen barnekunstsenter i Sandvika som åpner i begynnelse av 2018 sammen med kunstneren Bjørg Thorhallsdottir. Hun har hele livet vært fysisk aktiv med klatring, ski, løping, snowboard, kickboksing og saltrening, men opplevde å ikke kunne bruke kroppen i det hele tatt for 4 år siden. I perioder kunne hun ikke engang gå til postkassen. Dermed fant hun yogaen, og har studert og praktisert 3-4 ganger i uken siden. For henne er yogamatten et sted å hente både fysisk styrke og ro. Å holde ut i de ulike asanene, handler om mye av det samme som livet ellers. Å stå i smerte, vanskeligheter og finne en ro i situasjonene, selv om kroppen vil bevege seg videre eller avslutte. Yogaen er for henne alle nivåer av både fysisk og mental trening; der dagsformen avgjør hvilken type yoga man velger. For henne har yogaen vært et sted å bygge seg opp, skritt for skritt, og det finnes ingen snarveier til de ulike stillingene. Det handler om å roe kroppen, snarere enn å booste adrenalinet som ved annen type trening. Samtidig bygges kroppen med styrke innenifra på en unik måte. Noen ganger kan man svette, andre ganger er det nok å bare ligge å puste. Og begge deler er greit. Hun kombinerer også yogaen som lek og historiefortelling med ulike visuelle uttrykk for barn og voksne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s